Om Tai Chi

Tai chi

Den bokstavelige oversettelsen av Tai Chi er "grand ultimate eller ultimate ultimate boksing." Den formelle tittelen for Tai Chi er Tai Chi Ch'uan.

Tai Chi  er opprinnelig kampkunst fra Kina med røtter i taoismen.  Bevegelsene i Tai Chi tar hensyn til samspillet mellom fysiologi og fysikk og er basert på tradisjonell kinesisk medisin. Mentalt fokus, avspenning, god kroppsholdning og effektive bevegelser er en forutsetning for å lykkes.

Alle, både unge og gamle, kan trene Tai Chi og få utbytte. Det spiller ingen rolle om du er stiv som en stokk eller overvektig,

De ulike formene


I Tai Chi  øver man inn faste bevegelsesmønstre som kalles «former». Formene kan være langsomme eller hurtige.

Qi Gong og Tai Chi


Man kan si at Tai Chi  er Qi Gong, men ikke omvendt. Qi Gong er løsrevne øvelser, mens tai chi er bestemte bevegelser som er knyttet sammen i et dynamisk mønster som skaper kroppsbevisshet. Målet er å gjeopprette harmoni i kropp, sinn og omgivelser.

Mental trening , meditasjon og sensitivitet
Når man kjenner formene godt, oppleves de meditativt. Tai Chi  bevegelsene leder deg inn i en bevegelsesmeditsjon og tilstedeværelse, også kalt «mindfullness».


Qigong

Qi Gong er en svært gammel kinesisk helsebringende treningsform som er blitt anvendt for å forebygge og behandle sykdommer i mer enn 5000 år. I 1973 ble qigong anerkjent som vitenskap i Kina.

Det finnes en rekke ulike tradisjoner og forskjellige teknikker. Qi betyr livskraft, gong betyr metode.


Qi Gong er en form for rolige helseøvelser. Målet med er å bringe kroppen i en tilstand av helhetlig balanse og selvregulering. Den styrker og stimulerer muskler, ledd, sener, nervebaner og sirkulasjon på en naturlig måte. Treningsformen. I tillegg har Qi Gong dokumenterbar effekt på en rekke sykdommer som astma, allergier, fibromyalgi,, artritt, migrene, nakke- og ryggsmerter, fordøyelsesbesvær


Qi Gongøvelsene gir effekt gjennom en kombinasjon av pust, tanke og bevegelse. Det er kjent at man bare gjennom å forandre pustingen kan påvirke mye i kroppen, blant annet blodsirkulasjonen. Bevegelser og tanker er tett knyttet sammen i Qi Gong treningen.

Passer for: Alle, om du er stiv eller myk, ung eller gammel eller syk eller frisk.
.
.SE ULIKE KURS OG PRISER