Om Tai Chi

Tai chi

Den bokstavelige oversettelsen av Tai Chi er "grand ultimate eller ultimate ultimate boksing." Den formelle tittelen for Tai Chi er Tai Chi Ch'uan.

Tai Chi  er en kampkunst fra Kina med røtter i taoismen.  Bevegelsene i Tai Chi tar hensyn til samspillet mellom fysiologi og fysikk og er basert på tradisjonell kinesisk medisin. Mentalt fokus, avspenning, god kroppsholdning og effektive bevegelser er en forutsetning for å lykkes.

Alle, både unge og gamle, kan trene Tai Chi og få utbytte. Det spiller ingen rolle om du er stiv som en stokk eller overvektig,

De ulike formene
I Tai Chi  øver man inn faste bevegelsesmønstre som kalles «former». Formene kan være langsomme eller hurtige.

Qi Gong og Tai Chi
Man kan si at Tai Chi  er Qi gong, men ikke omvendt. Qi gong er løsrevne øvelser, mens tai chi er bestemte bevegelser som er knyttet sammen i et dynamisk mønster som skaper kroppsbevisshet. Målet er å gjeopprette harmoni i kropp, sinn og omgivelser.

Mental trening , meditasjon og sensitivitet
Når man kjenner formene godt, oppleves de meditativt. Tai Chi  dreier seg om å være tilstede i situasjonen og kroppen her og nå, også kalt «mindfullness».
Bagua

Oversatt til norsk betyr Ba Gua Zhang noe som: Åtte Trigram Håndflate. Denne stilen er en av de tre Nei Jia Quan. De to andre stilene er Xing Yi Quan og Taiji Quan (Tai Chi). Som Xing Yi og Tai Chi brukes også Bagua for både helse og kampformål.

Baguazhang bruker håndflateteknikker utelukkende, og dette gjenspeiles i navnet, Åtte Trigram Palm. Dette gjør Bagua forskjellig fra Xing Yi og Tai Chi stilarter, som begge inneholder knytteneveteknikker.


Baguazhangs mest karakteristiske trekk er at bevegelsen etterligner Taoist Ba Gua-symbolet til Yi Jing (Book of Changes). Teknikker er demonstrert mens du går lavt i en statisk sirkel.

Alle Bagua-bevegelsene er ment å være smidige og koordinert, hvor man bruker hele kroppen.  


Bagua skiller seg også fra andre kampsport med stor vekt på spiral bevegelser (coiling).

Bagua er relativt nytt når det gjelder kinesiske kampsport/treningsystemer. Grunnleggerne til Bagua brukte valgte de beste teknikkene fra nesten hele spekteret av kinesiske kampstiler. For eksempel bruker Baguazhang Shaolin Snake håndteknikker, Xing Yi eksplosive fotarbeid, Tai chi kast, og ‘splitting palm’ av Tong Bei Quan. Disse er alle integrert i et mer mobilt format av bevegelsens sirkulær gange.

Passer for alle.

Qigong

Qigong er en svært gammel kinesisk helsebringende treningsform som er blitt anvendt for å forebygge og behandle sykdommer i mer enn 5000 år. I 1973 ble qigong anerkjent som vitenskap i Kina.

Det finnes en rekke ulike tradisjoner og forskjellige teknikker. Qi betyr livskraft, gong betyr metode.


Qigong er en form for rolige helseøvelser. Målet med er å bringe kroppen i en tilstand av helhetlig balanse og selvregulering. Den styrker og stimulerer muskler, ledd, sener, nervebaner og sirkulasjon på en naturlig måte. Treningsformen. I tillegg har Qigong dokumenterbar effekt på en rekke sykdommer som astma, allergier, fibromyalgi,, artritt, migrene, nakke- og ryggsmerter, fordøyelsesbesvær


Qigongøvelsene gir effekt gjennom en kombinasjon av pust, tanke og bevegelse. Det er kjent at man bare gjennom å forandre pustingen kan påvirke mye i kroppen, blant annet blodsirkulasjonen. Bevegelser og tanker er tett knyttet sammen i Qigong treningen.

Passer for: Alle, om du er stiv eller myk, ung eller gammel eller syk eller frisk.
.
.SE ULIKE KURS OG PRISER