Bli Instruktør


Bli Tai Chi og Qi Gong instruktør ved Norsk Tai Chi Skole

 Oppstart 09. oktober. 2021


Ønsker du å jobbe med mennesker med en av verdens mest brukte treningsformer? Norsk Tai Chi Skole har som mål å utdanne dyktige Tai Chi og Qi Gong instruktører som har kunnskap og kompetanse til å møte framtidens helseutfordringer og få mennesker til å trene helhetlig. Skolen kan tilby et års Tai Chi og Qi Gong studium fordelt på to semester.En Tai Chi og Qi Going instruktør møter mennesker i alle aldre med mange ulike psykiske og fysiske lidelser samt kroniske og akutte plager. De alle fleste som søker Tai Chi og Qi Gong trening har bare et ønske om å holde seg i psykisk og fysisk form.

Tai Chi og Qi Gong i Norge

Endringer i befolkningssammensetning, utviklingen av livsstilsykdommer og en sterk økning av muskel -og skjelettlidelser gir Tai Chi instruktører stadig nye utfordringer og en spennende arbeidshverdag. I Norge ser vi en voksende interesse for Tai Chi og Qi Gong de siste årene, men også en mangel på instruktører for å dekke dette voksende behov.

Tai Chi og Qi gong har mange tusen år med empirisk dokumentasjon. I tillegg ser vi nå at denne dokumentasjonen støttes opp av moderne forskning. I dag ser vi mennesker fra alle generasjoner søke Tai Chi og Qi Gong som en treningsform for å:

* Styrke Kjenemuskulatur

* Streke og tøye musklaturen

* Dempe angst og uro

* Bedre søvn

* Bedre hukomelse

* Bedre Konsentrasjon

* Bedre balanse

* Øke energi

* Forebygge kroniske lidelser

Hvor holder vi til?

Norsk Tai Chi Skole holder til på Lilleeng Helsepark i Moss.

Lilleeng Helsepark i Moss representerer et unikt helsetilbud med sine 15.000 kvm. i topp moderne lokaler. Med mer enn 35 ulike klinikker med nærmere 100 helsearbeidere er vi regionens største helsepark med et sterkt faglig miljø som har fokus på tverrfaglighet.

En Tai Chi instruktør trenger både teoretisk kunnskap og praktiske ferdigheter. Vi legger vekt på å undervise hvordan teoretisk kunnskap kan overføres til praktiske ferdigheter. 

En stor del av undervisningen er praktisk tilrettelagt og studiet består hovedsakelig av å lære en Tai Chi form og en rekke forskjelige QI Gong øvelser. I tillegg vil studiet inneholde undervisning i:

- Kinesisk medisin

- Tai Chi og Qi Gong historie
- Bone Marrow Washing fra Liang Shan Style

- Wudang Pai Tai Chi

- Filosofien bak: Yin, Yang, Shen, Ting, Yi, Sung og Qi
- Push hands
- Tai Chi og Qi Gong filosofi og historie
- Hvordan bygge opp en god Tai Chi og Qi Gong praksis
- 8 principals og 5 element teori
- The six Harmonies
- The ten principles and the thirteen energies
- Forskning på Tai Chi og Qi Gong

- Fasciaens- betyning i Tai Chi

- Parasympatiske nervesystemets betyding i Tai Chi
- Tai Chi og Qi Gong for eldre

Dette kurset vil gi deg en solid og grunnleggende egenpraksis i tai chi og qi gong, samtidig som du lærer deg kunsten å undervise Tai Chi og Qi Gong til nybegynnere og lett øvet grupper. Studiet krever en god del egentrening. 

Alle studenter som fullfører studiet vil få muligheter for viderutdanning og kurs.

Hva koster det?

Hele studiet koster 12 000,- per semester

3 helgesamlinger i 1. semester

4 helgesamlinger i 2. semester

Det er også muligheter for å ta et semester på Kypros. Dette foregår på en 10 dagers tur til Acapuloco Resort og Spa.

Her kommer ett tillegg på 8000,- som dekker hotell, fly, buss og fullpensjon.

Etter utdanning

Tai Chi instruktør er ikke en beskyttet tittel i Norge, men med en Tai Chi instruktørutdannelse fra Norsk Tai Chi Skole får du tryggheten å kunne skilte med både utdannelse fra Norsk Tai Chi Skole samt bruke logoen til Shan Tai Chi.

Etter fullført studie vil man kunne kunne benytte Shan Tai Chi sin webside og vårt samarbeid med Kursagenten for å markedsføre kurs og retreats i Norge og utlandet.
Vi har et samarbeid med reisebyrået M-travel som har lang erfaring med å organiserer retreats til Side og Kypros som det vil være mulig å benytte seg av.

Norsk Tai Chi Skole utsteder kursbevis til den enkelte deltakere når når utdannelsen er avsluttet og bestått.

Tilbakemeldinger fra tidligere studenter:

"Gjennom Tai Chi-instruktør-kurset får jeg enda større forståelse for bevegelsene og effekten de har på kroppen, samt en dypere innsikt i filosofien og opprinnelsen til Tai Chi. Det er givende og interessant. Med en kunnskapsrik og dedikert instruktør som Brynjulf i spissen, er det lett å bli inspirert."

Susann Helene Hessen

Lærer Brynjulf Haugan er en fantastisk formidler med dyp innsikt i alle aspekter ved Tai Chi og Qi Gong. Timene til Brynjulf har alltid perfekt komponerte sekvenser, og han gir presise instruksjoner inn og ut av stillinger og justeringer underveis.

Brynjulf henter fram visdommen fra den kinesiske filosofien, underviser med ekthet og er virkelig genuint opptatt av det han formidler.

Dette er den beste investeringen jeg noen gang har gjort, det å kunne praktisere Tai Chi og Qi Gong  hver dag og ikke minst det å kunne få lov til å videreformidle denne fantastiske treningsformen ❤️

- Mette Myrvang

Etter mange år med å praktisere som terapeut har jeg ønsket å kombinere min praksis med en helhetlig treningsform og valget falt på Tai Chi og Qi Gong.

Den klassiske Tai Chi og Qi Gongen som Brynjulf Haugan underviser gir meg en solid og trygg plattform for å kunne undervise.
 Brynjulf Haugan er opptatt at utdanningen skal være kunnskapsbasert og matnyttig for å selv kunne lære bort denne fantastiske formen for trening.
Som elev får jeg den beste kunnskapen av en lærer som er behagelig, inkluderende og brenner for at vi som elever skal få en flott utdanning.

Akupunktør Trine Hesselberg

Få tilsendt studieplan: brynjulfhaugan@mac.com

For mer info ring Vansjøklinikken: 68 25 70 70

Eller Tai Chi lærer Brynjulf Haugan: 986 57 939